top of page

Handgemaakte modieuze lederwaren in Brugge

LEATHER BE blaast de oude ambacht van marrokijnbewerker nieuw leven in.
In het atelier worden vellen leder omgetoverd tot supermooie tassen en accessoires.

Alles handgemaakt, én heel belangrijk, alles naar wens van de klant. Samen met de klant zoek ik een model, het juiste soort leder, de kleur, afwerking, indeling enz… en maak ik van elke tas een piece unique! 

Kom gerust eens langs in mijn atelier in de Langestraat in Brugge. Mijn atelier bevindt zich in de winkel die ik samen met Méli et Mélo uitbaat onder de naam ATELIER TWEE.

handmade.png

Van ontwerp tot afgewerkt product
 

AANGENAME KENNISMAKING

Ik ben Francine, gehuwd, 3 kinderen en 5+2 kleinkinderen…


Na een lange loopbaan in de bedrijfswereld, kwam ik in 2014 onverwachts en ongewild terug vrij op de arbeidsmarkt. Daarop volgde een zoektocht naar mezelf mijn verwachtingen en mijn ambities…


Ik volgde een opleiding ‘Lederbewerking - Maroquinerie' en dit was ‘le coup de foudre’! Op korte tijd werden de lijnen uitgetekend en LEATHER BE was geboren.

01hr_DSC4839.jpg
07lr_DSC4500.jpg

HET BEGIN

De eerste tassen waren voor mij en mijn omgeving, maar snel ook ‘op bestelling’. Enkele korte en langere pop-up ervaringen waren de aanzet om verder uit te bouwen.


Ik teken, ontwerp, en produceer alle tassen en accessoires steeds vanuit de passie van de ambacht lederbewerking en het doel tijdloze en duurzame tassen te ontwerpen.


Kwaliteit en luxe afwerking zijn prioritair. Persoonlijk advies, heel veel uitleg om samen een tas te ontwikkelen is de kernactiviteit van LEATHER BE.

HOOGTEPUNTEN

  • In juli 2021 kreeg het merk het UNIZO authenticiteitslabel voor ambachtelijk ondernemers: Handmade in Belgium!

  • In september 2021 werd voor het eerst een vegan versie gemaakt van enkele modellen. Vanuit ecologische en ethische overwegingen voelde ik ook al snel de drang een lijn te ontwikkelen met een alternatief voor dierlijk leder (ofte ‘kunst’leder). Alleen, de basisprincipes duurzaamheid en kwaliteit mochten uiteraard niet naar de achtergrond verschuiven. De zoektocht naar een waardig alternatief zou enkele jaren duren.

  • Het appelleder leerde ik kennen op de jaarlijkse beurs in Milaan… Het werd onderlegd aan heel veel testen, welke prachtig werden doorstaan! Apple skin verving de dierlijke versie,  en werd met succes onthaald. ‘Leather Be - Conscious’ was geboren!

  • November 2022: Cosh, hét platform voor duurzaam ondernemen, ontdekt Leather Be en Atelier Twee, en neemt ons op in hun community. Vanaf nu kan je ons dan ook terugvinden als aanrader in de Citytrip Brugge - ‘Duurzaam shoppen’!

  • In juni 2023 krijgt Leather Be het Label Handmade in Brugge. Een uitermate gesmaakte en heerlijke erkenning voor jarenlang werken, groeien en ontwikkelen in de ambacht legerbewerking. Leather Be is 1 van de 97 erkende makers/ambachtslui die Handmade in Brugge bundelt!

  • De samenwerking met Cosh krijgt in 2024 een vervolg met deelname aan een pop-up winkel in Berlijn!

14lr_DSC4512.jpg
bottom of page