top of page

Handmade fashionable leather goods in Bruges

LEATHER BE breathes new life into the ancient craft of morocco craftsman.
In the studio, sheets of leather are transformed into beautiful bags and accessories.

Everything handmade, and very important,everything according to the customer's wishes. Together with the customer we look for a model, the right type of leather, the color, finish, layout, etc. and make every bag a unique piece! 

Please feel free to come visit mestudio in the Langestraat in Bruges. My studio is located in the store that I run with Méli et Mélo under the name ATELIER TWEE.

handmade.png

My process:
from design to finished product

DESIGN

Ik ben Francine, gehuwd, 3 kinderen en 5+2 kleinkinderen…


Na een lange loopbaan in de bedrijfswereld, kwam ik in 2014 onverwachts en ongewild terug vrij op de arbeidsmarkt. Daarop volgde een zoektocht naar mezelf mijn verwachtingen en mijn ambities…


Ik volgde een opleiding ‘Lederbewerking - Maroquinerie' en dit was ‘le coup de foudre’! Op korte tijd werden de lijnen uitgetekend en LEATHER BE was geboren.

01hr_DSC4839.jpg
07lr_DSC4500.jpg

MANUAL WORK

De eerste tassen waren voor mij en mijn omgeving, maar snel ook ‘op bestelling’. Enkele korte en langere pop-up ervaringen waren de aanzet om verder uit te bouwen.


Ik teken, ontwerp, en produceer alle tassen en accessoires steeds vanuit de passie van de ambacht lederbewerking en het doel tijdloze en duurzame tassen te ontwerpen.


Kwaliteit en luxe afwerking zijn prioritair. Persoonlijk advies, heel veel uitleg om samen een tas te ontwikkelen is de kernactiviteit van LEATHER BE.

FINISH

  • In juli 2021 kreeg het merk het UNIZO authenticiteitslabel voor ambachtelijk ondernemers: Handmade in Belgium!

  • In september 2021 werd voor het eerst een vegan versie gemaakt van enkele modellen. Vanuit ecologische en ethische overwegingen voelde ik ook al snel de drang een lijn te ontwikkelen met een alternatief voor dierlijk leder (ofte ‘kunst’leder). Alleen, de basisprincipes duurzaamheid en kwaliteit mochten uiteraard niet naar de achtergrond verschuiven. De zoektocht naar een waardig alternatief zou enkele jaren duren.

  • Het appelleder leerde ik kennen op de jaarlijkse beurs in Milaan… Het werd onderlegd aan heel veel testen, welke prachtig werden doorstaan! Apple skin verving de dierlijke versie,  en werd met succes onthaald. ‘Leather Be - Conscious’ was geboren!

  • November 2022: Cosh, hét platform voor duurzaam ondernemen, ontdekt Leather Be en Atelier Twee, en neemt ons op in hun community. Vanaf nu kan je ons dan ook terugvinden als aanrader in de Citytrip Brugge - ‘Duurzaam shoppen’!

  • In juni 2023 krijgt Leather Be het Label Handmade in Brugge. Een uitermate gesmaakte en heerlijke erkenning voor jarenlang werken, groeien en ontwikkelen in de ambacht legerbewerking. Leather Be is 1 van de 97 erkende makers/ambachtslui die Handmade in Brugge bundelt!

  • De samenwerking met Cosh krijgt in 2024 een vervolg met deelname aan een pop-up winkel in Berlijn!

14lr_DSC4512.jpg
bottom of page